اکالیپتوس

اکالیپتوس

اکالیپتوس :

گیاهی است که به سرعت رشد می کند و در استرالیا می روید و به عنوان چاشنی و طعم دهنده مورد استفاده قرار می گیرد، همچنین علائم سرماخوردگی و احتقان را کاهش می دهد.

از این گیاه در ساخت کرم ها و پمادها به منظور کاهش درد عضلات و مفاصل نیز استفاده می شود. روغنی که از درخت اکالیپتوس خارج می شود ، نوعی ماده ضدعفونی کنندهاست که در ساخت ادکلن ، لوازم آرایشی ، مواد پرکننده دندان و به عنوان حلال های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد.

بیشتر از 400 نوع اکالیپتوس موجود می باشد که ، اکالیپتوس گلوبولوس Eucaluptus Globulus ، که با عنوان صمغ آبی هم شناخته می شود ، منبع اصلی روغن می باشد و در سرتاسر جهان مورد استفاده قرار می گیرد .

از تقطیر برگهای این گیاه ، روغنی بی رنگ و دارای اسانس بسیار قوی و شیرین به دست می آید . برگها همچنین دارای حاوی تانن و فلاونوئید بوده که نوعی آنتی اکسیدان بوده و تانن باعث کاهش التهابات می شود.

خاصیت ضد میکروبی :

تحقیقی که در کلینیک میکروبیولوژی و عفونی انجام شد ، نشان داد که روغن اکالیپتوس تأثیر آنتی باکتریالی روی باکتری بیماری زای مجاری تنفسی که هموفیلوس نام دارد، خواهد داشت.

سرماخوردگی و مشکلات تنفسی :

برای درمان و بهبود علائم سرماخوردگی ، التهابات لوزوی و مشکلات استنشاقی مفید می باشد.

مراقبت از دندان :

خاصیت ضد میکروبی و ضد باکتریالی اکالیپتوس باعث شده است که در ساخت بسیاری از خمیرهای دندانی از این گیاه پر خاصیت استفاده شود . مصرف آدامس های حاوی اکالیپتوس نیز هم به سلامت و هم در استحکام دندان ها و لثه ها کمک می کند.

خاصیت حشره کشی :

یک حشره کش فوق العاده است. در سال 1948، ایالات متحده آمریکا رسما روغن اکالیپتوس را به عنوان کشنده حشرات و موش و کنه معرفی کرده است.

تسکین درد : 

از عصاره این گیاه مس توان به عنوان تسکین دهنده درد عضلانی استفاده نمود. اَکالیپتامینت ، که با نام تجاری متیل سالسیلات شناخته می شود ، برای درمان درد عضلانی در قالب پماد و کرم برای درمان درد عضلات و مفاصل ، کشیدگی عضلات ، رگ به رگ شدن، آرتروز ، کبودی و کمر درد،در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرد.

منبع 2
منبع 1
© کپی رایت - شرکت صنعتی داداش برادر (شونیز)