گلیسیرین

گلیسیرین

گلیسیرین

مایعی بی رنگ، بی بو و با طعمی شیرین است. این مایع در دمای اتاق چسبناک است و در غلظت کم غیر سمی است. این ماده در سال 1779 کشف شد.  یک ترکیب آلی است و منابع آن چربی حیوانی و روغن نباتی است. معمولا از گلیسیرین در صابون استفاده می شود و یک عنصر مشترک در بسیاری از مواد دارویی است. این دارو به عنوان یک مرطوب کننده برای پیشگیری یا درمان خشکی پوست، خارش، پوسته پوسته شدن، ناراحتی پوستی مانند بثورات پوستی و یا سوختگی بر اثر اشعه درمانی استفاده می شود.

همچنین در موارد صنعتی نظیر صنعت داروسازی، لوازم آرایشی، محصولات مراقبت شخصی، تولید رزین، مواد پاک کننده، تنباکو و پلاستیک استفاده می شود. گلیسیرین را می توان به عنوان یک مرطوب کننده بدون عوارض جانبی با خیال راحت استفاده کرد. در گذشته از گلیسیرین به عنوان ضدیخ نیز استفاده می شد. چنانچه این دارو بلعیده شود ممکن است مضر باشد.