آلوئه ورا
آلوئه ورا
بخاطر اینکه تا الان در خانه تان این گیاه را پرورش نداده اید، پشیمان خواهید شد. تقریبا همه نام آلوئه ورا را شنیده ایم ولی اینکه از کجا آمده، چگونه پرورش می یابد و برای چه چیزهایی مفید است زیاد اطلاعاتی نداریم.
آلوئه ورا در آفریقا می روید و تفاوت بزرگ این گیاه با سایر گیاهان، در وجود ماده ای ژله مانند داخل برگهای این گیاه می باشد. این ماده ژله ای حاوی آمینواسید، املاح معدنی و ویتامین است. به علاوه ویتامین های B1 ، B2 ، B3 ، B6 و 12 نوع ویتامین دیگر، همچنین کلسیم، آهن، پتاسیم و در کل 20 نوع املاح معدنی و آلانین – Alanine ( نوعی آمینواسید) و 18 نوع آمینواسید که زیاد با نامهایشان آشنایی نداریم ولی برای سلامتی جسممان مفید است را دارا می باشد.
فواید آلوئه ورا
◊ لک ها و سوختگی هایی را که در اثر تابش آفتاب در پوست ایجاد می شوند را در مدت زمان کوتاهی از بین می برد.
◊ به دلیل وجود پروتئین، املاح معدنی و ویتامین ها، باعث تولید بیشتر کلاژن پوست می شود، این امر باعث کند شدن روند پیری پوست می شود. همچنین بخاطر افزایش تولید کلاژن، خارش و التهابات پوستی را از بین می برد. بخصوص اگر دارای پوست خشک هستید برای مرطوب کردن پوست دست و صورت عالی است.
◊ بافت ژله ای داخل برگهای آلوئه ورا برای پوست های دارای آکنه همچون مرهمی عمل کرده و در از بین بردن جوشها بسیار مؤثر واقع می شود.
◊ چای هایی که حاوی آلوئه ورا هستند، به دلیل وجود آنتی اکسیدان، همچون دتوکس برای بدن عمل می کنند.
◊ همچنین نوشیدن چای های آلوئه ورا، ریسک ابتلا به بیماری های قلبی و گرفتگی رگ ها را کاهش می دهد.
◊ خاصیت آنتی باکتریال آلوئه ورا، جای نیش حشرات و خارش پوست را ترمیم کرده و از تجمع باکتری ها در مناطقی از پوست که بریده شده و یا زخم است ، جلوگیری می کند.
◊ چنانچه بافت ژله ای آلوئه ورا را جدا کنید و داخل ظرفی بریزید، سپس این ماده را به ریشه موها بزنید و ماساژ دهید واین کار را چند بار تکرار کنید ، باعث از بین رفتن شوره موها می شود.
◊ بعد از حمام ، در صورتیکه روی موهای خیس از این ژله بزنید و ماساژ دهید، از الکتریسیته موها جلوگیری می کند.
◊ برای پوست های چرب، باعث متعادل شدن میزان چربی پوست شده و از آکنه جلوگیری می کند.
◊ معمولا پس از اصلاح صورت برای جلوگیری از خارش و قرمزی پوست از کرم های حاوی آلوئه ورا استفاده می شود.
◊ مصرف آلوئه ورا به صورت کمپوت یا خام برای سیستم عصبی نیز مفید بوده و مشکلاتی همچون، بی خوابی، عصبانیت و بی حوصلگی را رفع می کند.
پرورش آلوئه ورا در خانه :
آیا می توان در خانه پرورش داد؟
خب حالا که آلوئه ورا در این حد مفید است، بله، به شرطی که چند نکته مهم را رعایت کنید، اول اینکه به نوع خاکی که برای پرورش آلوئه ورا داخل گلدان می ریزید اهمیت دهید، خاک گیاه دار ( خاکی که حاوی ریشه جدا شده درختان، برگ ها، کرم خاکی و سایر گیاهان می باشند ) و خاکی که دارای منافذ زیادی باشد برای رشد سالم گیاه مناسب است.
قرار دادن گلدان در جاییکه نورباشد
ولی نه بطور مستقیم ، به اندازه خاک گلدان مهم است ، نگران نباشید این گیاه در زمستان تا دمای 7- درجه می تواند سرما را تحمل کند، ایده آل ترین دما برای این گیاه، 10-8 درجه می باشد. لزومی ندارد هرروز آب دهید، در زمستان آب دادن آن چنانی لازم نیست، کافی است تا خاک گلدان کمی تر شود، در فصل تابستان نیز کم ولی با فواصل زمانی کوتاه تر آب دهید. فقط دقت کنید که آب به برگهای گیاه نخورد در اینصورت، برگها زرد رنگ شده و پوسیده می شوند. آلوئه ورا می تواند مدت طولانی در گلدان زنده بماند، زمان عوض کردن خاک گلدان آلوئه ورا هر 3-2 سال یکبار می باشد. افرادی که بیماری قلبی و دیابت دارند، به هیچ عنوان نباید از راه خوراکی آلوئه ورا مصرف کنند.