مسمومیت غذایی

سالانه حدود 48 میلیون نفر دچار مسمومیت غذایی می شوند که در برخی از افراد منجر به بستری شدن و در برخی منجر به مرگ می شود.

مسمومیت غذایی چیست؟

همانطور که از نامش پیداست، مسمومیت غذایی بعد از خوردن غذای آلوده رخ می دهد، حتی اگرآلوده بودن غذا از مزه یا بو یا ظاهر آن مشخص نباشد.

مسمومیت غذایی 2 نوع است : 1- عفونت ناشی از خوردن مواد غذایی آلوده به باکتری، 2- مسمومیت ناشی از سموم تولید شده توسط باکتری در مواد غذایی. در هر حال هر دو علایم یکسانی دارند.

علایم مسمومیت غذایی

از آنجایی که باکتری ها یا سموم تولید شده توسط آنها، به وسیله خوردن غذا وارد بدن انسان می شود، بنابرین علایم و نشانه های مسمومیت غذایی در اطراف دستگاه گوارش نمایان می شود. به همین دلیل است که یکی از شایع ترین نشانه های مسمومیت غذایی اسهال است. علایم دیگر عبارتند از: گرفتگی و درد معده، حالت تهوع، درد شکم، تب، استفراغ، خستگی عمومی

عوامل و خطرات مسمومیت غذایی

یکی از مهمترین عوامل آلودگی غذایی باکتری سالمونلا می باشد. چنانچه مصرف تخم مرغ، گوشت و یا مرغ شما زیاد است، خطر ابتلا به مسمومیت غذایی توسط باکتری های کامپیلوباکتر و سالمونلا زیاد است. این نوع باکتری ها در دستگاه گوارش حیوانات زندگی می کنند و اگر غذا را به صورت نیم پز و یا خام مصرف کنید، مبتلا به مسمومیت خواهید شد. همچنین شیوع مسمومیت توسط سبزیجات و میوه جات آلوده به مدفوع حیوانات امکان پذیر است.

باکتری کلستریدیوم در لبنیات غیر پاستوریزه، گوشت خام و همچنین محصولات خامی که با خاک در تماس بوده اند پیدا می شود. موارد مسمومیت غذایی معمولا حین خوردن سوپ های گوشتی یا خورشت هایی که به درستی فریز نشده اند، نمایان می شود.

منابع باکتری لیستریا عبارتند از

شیر پاستوریزه نشده، پنیر به دست آمده از شیر پاستوریزه نشده، غذاهایی مانند ساندویچ سرد یا هات داگ

باکتری استوفیلوکوکوس اورئوس

چنانچه فردی دچار عفونت باشد، غذایی که او لمس کرده و حاضر می کند حاوی این باکتری خواهد بود.

باکتری اشیرشیا

در گوشت گاو وجود دارد که از طریق نوشیدن آب آلوده به بدن حیوانات منتقل می شود.

کودکان زیر 5 سال که سیستم ایمنی بدنشان تکامل نیافته و همچنین افراد بالای 65 سال چنانچه مبتلا به مسمومیت شوند برایشان خطرناک خواهد بود. سیستم ایمنی افراد بالای 65 سال مسن شده و در صورت ابتلا به مسومیت نیاز به زمان زمان جهت بهبودی کامل دارند. همچنین خانم های باردار 10 برابر بیشتر از سایرین در معرض خطرات مسمومیت قرار دارند.

مسمومیت غذایی چه مدت پس از خوردن غذا رخ می دهد ؟

از آنجایی که باکتری های مختلفی در ایجاد مسمومیت دخیل هستند، هیچ جدول زمانی واضح و ثابتی برای این سوال وجود ندارد. با این وجود در برخی ازموارد مسمومیت در عرض چند ساعت پس از خوردن یک وعده غذایی رخ می دهد.

مسمومیت غذایی چه مدت طول می کشد؟

معمولا اثرات مسمومیت تا 48 ساعت در بدن باقی می ماند گاهی نیز ممکن است تا 10 روز هم ادامه پیدا کند.

چند راه طبیعی جهت درمان مسمومیت

نوشیدن مایعات زیاد همانند دم نوش های گیاهی از جمله زنجبیل، نعناع و بابونه. چنانچه دچار مسمومیت شدید، از انجام هرگونه فشار بر روی شکم و دستگاه گوارش خودداری کنید. زیرا این اندام ها حین مسمومیت دچار پریشانی شده و هرگونه فشار بر روی آنها منجر به بدتر شدن علائم می شود. جهت درمان باید غذاهایی مصرف کنید که هضم آن آسان است. یعنی وعده های کوچکتر بدون چربی و تندی و نشاسته اضافی

https://draxe.com/signs-of-food-poisoning/